Blog

Residentie 'Choeur en Transe'

Halfmoon vzw x Darna x Essaouira Mogador
essaouira residentie
Muziek

Muziek

'Choeur en Transe' is een muzikale ontmoeting tussen koren uit Brussel en Essouira, geïnitieerd door Halfmoon vzw met de steun van Darna. Met koorleden van de ensembles Fatmas de Belgica, Bab'Zouz en Le Choeur Essaouira Mogador, onder leiding van Safouane Moqadem en Laïla Amezian.

Na een artistieke residentie boordevol muzikale verkenningen zullen de 40 koorleden, begeleid op het klavier door Safouane Moqadem en op zang en percussie door de groep Noujoum Souira, een gevarieerd repertoire brengen van oude liederen uit de Joods-Marokkaanse chaabi-repertoires, die voor de gelegenheid opnieuw bewerkt werden. Zo waagden de deelnemers zich aan een rijk artistiek en menselijk avontuur, ter ere van een oud muzikaal repertoire dat deel uitmaakt van het culturele erfgoed van Marokko.

DAG 1
We kwamen gisteren aan in Essaouira met de Fatmas de Belgica & Bab'Zouz, die eindelijk kennis konden maken met het Essaouira Mogador koor, Safouane Moqadem en de Noujoum Souira percussionisten.


Bedankt voor jullie warme, muzikale en gastronomische ontvangst, die ons een voorproefje geeft van wat een spannende week belooft te worden...!

dag 1

DAG 2
Eerste werkdag voor de deelnemers van het koor Bab'Zouz en de Fatmas de Belgica, gecoacht door Laïla Amezian, in het prachtige Maison du Quartier Centre Socio-Culturel in Essaouira.

dag 2

DAG 3
Deze tweede werkdag is voor de Belgische koorleden, gecoacht door Laïla Amezian, een gelegenheid om een artistieke ontmoeting aan te gaan met de ongelooflijke percussionisten van de groep Noujoum Souira, begeleid op het klavier door Safouane Moqadem.

dag 3

DAG 4
Vrije dag voor de hele groep, die een bezoek bracht aan Bayt Dakira, of “Het Huis van de Herinnering”, in de medina van Essaouira. 
Na dit historische bezoek stond er in de straten van de stad een leuke verrassing op onze deelnemers te wachten om het concert van Chœurs en Trance op zaterdagavond aan te kondigen...!

dag 4

DAG 5
Terug aan de slag met een repetitie in de vroege namiddag tussen Fatmas de Belgica en Bab'Zouz, die 's avonds gezelschap kregen van het Essaouira Mogador koor, percussionisten Noujoum Souira begeleid door Safouane Moqadem & gedirigeerd door Laïla Amezian...!
We kunnen niet wachten om zaterdagavond de resultaten te zien!

dag 5

DAG 6
Laatste repetities voor de 36 koorleden...!
Na een week in residentie is het tijd om jullie het eindresultaat van deze unieke muzikale ontmoeting te presenteren!
Een voorstelling vol feestelijke, populaire liedjes die het begin inluidt van een onvergetelijk muzikaal avontuur!

dag 6

DAG 7
Het moment waar we allemaal naar uitkeken!

dag7

DAG 8
Het is tijd om terug te keren naar België na een week vol ontmoetingen en emoties en een uitzonderlijk slotconcert. 
We kunnen niet wachten om dit avontuur, dat voor alle deelnemers een uniek parcours is geweest, verder te zetten! 
Dank aan iedereen voor het vertrouwen.
We willen ook alle mensen en partners bedanken die deze reis mogelijk hebben gemaakt...! 

8

 

Volg meer nieuws via