Blog

Fashion designer Amine Bendriouich

ontwerpt uniseks kleding
Miniatuurvoorbeeld
Fashion

Fashion

Marokkaanse ontwerper Amine Bendriouich ontwerpt uniseks kleding “a la Marocaine”

Uniseks kleding 

De Marokkaanse ontwerper Amine Bendriouich ontwerpt uniseks kleding “a la Marocaine”. Sterker nog, de stukken die Bendriouich ontwerpt houden geen rekening met het geslacht. «Ik creëer voor de wereld, voor vrijgevochten mensen die de wereld als één zien» liet hij weten in het fashion magazine Vogue.

Unieke stijl

De fashion designer heeft een aparte en unieke stijl, je zou zijn look kunnen beschrijven als excentriek, kleurrijk, bont en sfeervol. Op zijn flashy Instagram- pagina zien we Bendriouich met krulsnor, uitgedost als een protagonist in zijn eigen imaginaire wereld.

Inspiratiebron

Amine Bendriouich haalde zijn inspiratie uit een verhaal over de profeet, de islam en armoede. Er is een verhaal in de Sunnah over een man en een vrouw die zo arm waren dat ze maar één stuk stof bezaten. Als hij naar de moskee moest gaan, zou zijn vrouw ongekleed thuis blijven tot hij terugkwam. Ze zou dan bij zijn terugkeer dezelfde doek naar de moskee dragen. Voor Bendriouich maakt het niet uit wat we vandaag dragen, zolang we het leuk vinden en voelen dat het ons vertegenwoordigt.  

Sinds de lancering van zijn lijn in 2008 is Bendriouich onderdeel geworden van een nieuwe golf van Marokkaanse denkers en scheppers samen met de fotograaf en beeldend kunstenaar Hassan Hajjaj.

Meer info

Meer info vindt u https://www.vogue.com/article/amine-bendriouich-moroccan-fashion-designer

Volg meer nieuws via